Kuchařské osobnosti-Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich patří k nejznámějším šéfkuchařům-celebritám v Česku. Jeho pořady okořeněné Pohlreichovým specifickým i pěkně ostrým humorem diváci zbožňují. Snaží se také poukázat na škodlivost a zbytečnost vaření z nekvalitních surovin, které je sice levné, ale ve výsledku k ničemu. Stejně tak se snaží dělat osvětu i v restauracích, kde je občas ještě tendence vařit stejně jako před 20 lety v závodních jídelnách nebo se naopak tvářit „světově“, i když nabídka neodpovídá.

 

Životopis

Zdeněk Pohlreich se narodil roku 1957 a nejprve se vyučil jako kuchař na učilišti v Praze, i když ho vaření ze začátku vůbec nebavilo.
Na přelomu 80. a 90. let odjel do zahraničí a stal se šéfkuchařem v holandské a později australské restauraci. Po návratu do ČR prošel

Zdroj: www.zeroconsequences.wordpress.com/
Zdroj: www.zeroconsequences.wordpress.com/

jako šéfkuchař několika prestižními hotely, třeba Radisson SAS, Imperial nebo Marriott.
Má spoustu zahraničních kuchařských certifikátů, ocenění z Hong Kongu a Cancúnu (Mexiko) a vyučuje na střední škole gastronomické a hotelové v Praze. Od roku 2011 je podruhé ženatý.

 

Aktivity

Pohlreich vlastní tři podniky – Café Imperial ve stejnojmenném pražském hotelu, což je kavárna v prvorepublikovém stylu, luxusní italskou restauraci Divinis také v centru Prahy a zámeckou restauraci Tribeca ve Švýcarsku.
Vydal několik alb receptů Na nože a Šéf na grilu a kuchařku Vejce nebo slepice zaměřenou na recepty z drůbežího masa.

 

TV programy

Oblíbený šéfkuchař se objevuje ve třech TV pořadech. Ano, šéfe! je zaměřen na hodnocení kvality různých restaurací v ČR. Někdy je šokující zjistit, co všechno si někteří provozovatelé ke svém zákazníkům dovolí.
Na nože! je prestižní soutěž profesionálních i amatérských kuchařů a Šéf na grilu je, jak už název napovídá, zaměřen na grilování. Zde Pohlreich vystupuje s Halinou Pawlovskou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × three =