Jaké jsou nejoblíbenější recepty na hovězí guláš?

Guláš sice není tuzemské národní jídlo, ale to rozhodně neznamená, že by nebyl oblíbený. A to nejenom v restauracích, ale samozřejmě také v našich domovech, kdy každá z nás může mít svůj osvědčený recept, jak hovězí guláš připravit. A pokud vás zajímají možnosti, jak si tuto pochoutku také připravit, pojďme se podívat na několik zajímavých variant.

Co je základem?

Samozřejmě jsou přísady, bez kterých se v rámci vaření neobejdeme. Základem je cibule, stejně jako kmín, červená paprika a také majoránka. Co nesmí chybět, to je kvalitní hovězí maso, nejlépe potom kližka, která dodá guláši onu nezaměnitelnou chuť. Poté stačí 2 – 3 hodiny vaření a maso dokonale změkne a na našem jazyku se doslova rozplývá. Pokud však budeme chtít daný recept něčím ozvláštnit, rozhodně se není třeba obávat.

Zkuste pivo nebo víno

Ty jsou velmi oblíbenými přísadami. Víno dodá nejenom neopakovatelnou chuť, ale také v rámci guláše vytvoří opravdu výraznou a neopakovatelnou barvu. Samozřejmě na mysli máme víno kvalitní červené. Stejně tak ale můžeme přidat také pivo, které dodá tomuto pokrmu zajímavý říz. Využít můžeme jak klasické světlé, tak i pivo černé s jemným karamelovým nádechem.

Nebojte se hub, ani uzenin

Přidat lze ale i různé další ingredience. Pokud milujete nejenom maso, ale i uzeniny, nabízí se varianta s přidáním kvalitní klobásy, ale stejně tak i několika kousků špeku. Ti, kteří raději stravu z přírody, mohou přidat kvalitní houby. Ideální žampiony, stejně jako pravé hříbky. Pokud jste houbový guláš nikdy nejedli, vyzkoušejte.

Se zeleninou chybu neuděláte

Stejně tak neuděláte chybu ani ve chvíli, pokud přidáte zeleninu, jako je paprika či rajče. Tu necháte důkladně rozvařit. Nejenom, že vás ohromí chutí, ale celé jídlo velmi dobře zahustí, bez nutnosti toho, abyste museli používat jíšku, popřípadě nastrouhanou bramboru pro vytvoření správné konzistence.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eight − four =